Sprawdź nasze propozycje

NALEŚNIKOWY LUTY

Na słodko, na słono, na ciepło, na zimno, cienkie, grubsze, zwinięte w rulon, złożone w sakiewkę … Wariacji przyrządzania oraz podawania naleśników jest wiele i można je znaleźć w kuchniach prawdopodobnie całego świata. Fenomenem tego dania jest także to, że składniki do jego przygotowania można znaleźć w każdym domu.
A skąd się wzięły naleśniki? Dokładnie nie wiadomo, ale z pewnością zajadali się nimi już starożytni, co potwierdzają m.in. dzieła greckie, spisane kilkaset lat przed naszą erą. Ich popularność przez lata nie słabnie, są domeną zarówno prostych, jak i bardzo wykwintnych kuchni.
Na cały luty proponujemy Wam krótką kartę, w której znajdziecie zarówno najbardziej ulubione przez dzieci słodkie wersje naleśników, jak i opcje wytrawne.

Czytasz Kuter Port – myślisz:

NAJWYŻSZA JAKOŚĆ

WIĘCEJ

PRAWDZIWA RADOŚĆ

WIĘCEJ

ZAWSZE ŚWIEŻA RYBA

WIĘCEJ

EMOCJE

WIĘCEJ