Sprawdź nasze propozycje

GOLONKI NA CZTERY SPOSOBY

Już w staropolskiej kuchni golonka uchodziła za prawdziwy przysmak i królowała na szlacheckich stołach. Przez setki lat powstało mnóstwo przepisów na golonkę, która do dziś pozostała przysmakiem w wielu domach, szczególnie na Śląsku, chociaż nie brakuje jej w menu także w innych częściach kraju. Do nas „przywędrowała” z Bawarii, gdzie nadal pozostaje jednym z kultowych dań, szczególnie kiedy jest podawana w towarzystwie piwa, chrzanu i zasmażanej kapusty.
W naszej Restauracji od dawna możecie kosztować tradycyjną golonkę, natomiast tym razem, w krótkiej czasowej karcie, proponujemy ją dodatkowo według kilku innych receptur. Sprawdźcie sami, która smakuje Wam najbardziej.

Czytasz Kuter Port – myślisz:

NAJWYŻSZA JAKOŚĆ

WIĘCEJ

PRAWDZIWA RADOŚĆ

WIĘCEJ

ZAWSZE ŚWIEŻA RYBA

WIĘCEJ

EMOCJE

WIĘCEJ