Wędzenie to jeden z najstarszych sposobów przetwarzania żywności, aby dłużej nadawała się do spożycia.
Teraz, kiedy z przechowywaniem produktów spożywczych nie mamy takich problemów jak przed wiekami, wędzimy je m.in. po to, by wydobyć z nich walory smakowe, jakich nie uzyskamy podczas smażenia, gotowania czy pieczenia.
W naszej Restauracji ryby wędzimy sami, co jest gwarancją tego, że do wędzenia zawsze trafiają najlepsze i świeże ryby.
Na co dzień wędzone ryby podajemy np. w firmowej sałatce „Kuter Port” (sprawdź menu).
Dostępne są także w sprzedaży po wcześniejszym zamówieniu (szczegóły u obsługi Restauracji).
A na święta proponujemy:
- dzwonka wędzone z Karpia Kuter Port
- filety wędzone z Karpia Kuter Port
- pstrągi całe wędzone
Te produkty i wiele więcej znajdziecie w naszej świątecznej ofercie dostępnej TUTAJ.
Zamówienia przyjmujemy do 15 grudnia, a wydajemy 22–23 grudnia.
Zapraszamy!