Wiosną tego roku wprowadziliśmy specjalne menu obowiązujące tylko w czwartki i piątki (poza menu głównym dostępnym codziennie). Bazuje ono na rybach i owocach morza. Nasze propozycje bardzo przypadły do smaku gościom Restauracji, dlatego postanowiliśmy, że w te dni nadal będziemy podawać podobne dania, jednak z nastaniem jesieni zdecydowaliśmy się na wprowadzenie zmian i zaserwowanie zupełnie nowych propozycji, oczywiście, utrzymując portowe smaki.

Szczególnej uwadze polecamy półmisek owoców morza dla dwóch osób – danie to pozwala na kosztowanie przygotowanych na różne sposoby krewetek, kalmarów, szprotek/stynek (lub innych podobnych rybek w miarę dostępności) podawanych w towarzystwie grillowanych warzyw i pieczywa czosnkowego.

Nowa karta – „Czwartki i piątki z rybami i owocami morza”, obowiązuje od 28 października. Mamy nadzieję, że nowe potrawy również spotkają się z Waszym uznaniem.